اكيد فية ناس كتير بتحب الشاورما جدااا
وانا اقوم برحلة الفرافرة جيت لكم
ومعى طريقة عمل شاورما الدجاج
يارب تعجبكم يلا نحضر نفسنا
المكوناااات
المقادير:
- 2 كليلو جرام من صدور الدجاج المسحب
- 2/1 1 كوب زيت نباتي(واحد ونص )
- كوبان عصير ليمون
- ملعقة طعام من 7 بهارات مطحونة
يتم اختيار البهارات حسب الزوق
- رشة ملح (حسب الرغبة)
>- ملعقة صغيرة من البهار المطحون
- رشة فلفل أبيض مطحون
- رشة مستكة مطحونة
وبعد ما عرفنا المكونات
يلا نشوف طريقة التحضير
ممكن نغير الكميات ولكن بنفس النسب
طريقة التحضير:
1. قطعي الدجاج بحجم أصابع.(قطع صغيرة مناسبة)
أضيفي اليه جميع المقادير واخلطي جيداً.
أتركي المزيج في الثلاجة (البراد) مدة 24 ساعة.
2. ضعي المزيج في صينية وادخليها الى فرن مرتفع الحرارة
(250 درجة مئوية) لمدة 45 دقيقة او حتى ينضج.
3. قدمي الطبق مع البطاطاس المقلية والثوم بالليمون والزيت.
وسلطات كما تحبين
مع خااص شكرى
ااااالرضاااااا
وانا اقوم برحلة الفرافرة جيت لكم
ومعى طريقة عمل شاورما الدجاج
يارب تعجبكم يلا نحضر نفسنا
المكوناااات
المقادير:
- 2 كليلو جرام من صدور الدجاج المسحب
- 2/1 1 كوب زيت نباتي(واحد ونص )
- كوبان عصير ليمون
- ملعقة طعام من 7 بهارات مطحونة
يتم اختيار البهارات حسب الزوق
- رشة ملح (حسب الرغبة)
>- ملعقة صغيرة من البهار المطحون
- رشة فلفل أبيض مطحون
- رشة مستكة مطحونة
وبعد ما عرفنا المكونات
يلا نشوف طريقة التحضير
ممكن نغير الكميات ولكن بنفس النسب
طريقة التحضير:
1. قطعي الدجاج بحجم أصابع.(قطع صغيرة مناسبة)
أضيفي اليه جميع المقادير واخلطي جيداً.
أتركي المزيج في الثلاجة (البراد) مدة 24 ساعة.
2. ضعي المزيج في صينية وادخليها الى فرن مرتفع الحرارة
(250 درجة مئوية) لمدة 45 دقيقة او حتى ينضج.
3. قدمي الطبق مع البطاطاس المقلية والثوم بالليمون والزيت.
وسلطات كما تحبين
مع خااص شكرى
ااااالرضاااااا