طبعا مصر فى كل مكان فيها
بنلاقى اكلات شعبية تجنن
يلا نتعلم طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
لانها بجد حلوووة قووووى
المكونااات او المقادير
المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
وبعد ما عرفنا المكونااات تعالوا
نشوف هنعمل اية تانى
الطريقة:
- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ,
و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة
ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة
و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة
و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها
و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون
(الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة
و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
وبكده تكون الاكله انتهت
الاضافات لمزيد من المذاق الجيد
- يمكن اضافة حبة بصل و حبتان طماطم مقشرة
و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
و بالهناء والعافية
ااااالرضااااا
بنلاقى اكلات شعبية تجنن
يلا نتعلم طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
لانها بجد حلوووة قووووى
المكونااات او المقادير
المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
وبعد ما عرفنا المكونااات تعالوا
نشوف هنعمل اية تانى
الطريقة:
- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ,
و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة
ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة
و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة
و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها
و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون
(الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة
و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
وبكده تكون الاكله انتهت
الاضافات لمزيد من المذاق الجيد
- يمكن اضافة حبة بصل و حبتان طماطم مقشرة
و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
و بالهناء والعافية
ااااالرضااااا